Tilbake til startsiden

Diamanten

Se også detaljkart

Adressen er Oksenøyveien 3. (Gårdsnr. 41, Bruksnr. 615)

Da Braathens SAFE ble informert om at de måtte forlate sine leide kontorer i Ruseløkkveien 26 i Oslo, besluttet selskapet å bygge et nytt hovedkontor i nærheten av Oslo Lufthavn, Fornebu. Diamanten ble tatt i bruk 16. desember 1985 og ble offisielt åpnet i januar 1986 av samferdselsminister Johan J. Jacobsen. Bygningen ble utvidet i 1997.

Etter at Scandinavian Airlines System og Braathens slo seg sammen for å skape SAS Braathens, ble Diamanten det nye selskapets hovedkvarter. Fra 2007, da SAS Braathens ble slått sammen til SAS, ble det SAS sitt hovedkontor i Norge. Etter at SAS bestemte seg for å redusere sin norske administrasjon fra 300 til 100 personer, valgte man å flytte ut av Diamanten fra februar 2010.

24. februar 2010 annonserte Norwegian Property at de hadde solgt bygget til Hbk Invest, som eies 84 % av Bjørn Kjos. Kjos var også den største eieren og administrerende direktøren i Norwegian Air Shuttle. (Norwegian består av morselskapet Norwegian Air Shuttle ASA og dets hel- og deleide datterselskaper.)

Bygget kostet 175 millioner kroner. Norwegian Air Shuttle varslet samtidig at de flyttet hovedkontoret fra ulike kontorer på Fornebu til Diamanten.

I 2021 var Diamanten eid av Bjørn Kjos og bjørn Kise gjennom selskapet Fornebu Næringseiendom, som er et selskap under morselskapet Hbk. Det forelå da planer om å rive Diamanten og bygge boliger.


Kilder:

Lokalhistoriewiki

Wikipedia

 

 

 

 

 

Diamanten 2017. Sett fra sydøst. Kilde: Google maps

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diamanten 1986. Bygningen var nettopp offisielt åpnet. Kilde: digitaltmuseum.no