Tilbake til startsiden

Skytterkollen

 

Adressen er Dælimosen 55. (Gårdsnr. 32, Bruksnr. 49)

Det var Carl Otto Løvenskiold som fikk bygget Skytterkollen i 1951, og stedet ble åpnet i forbindelse med VM i skyting året etter. Se også Løvenskioldbanen. Skytterkollen er tegnet av Arnstein Arneberg. Se mer om Arnstein Arneberg under Svingen.

Tidligere var stedet åpent for servering av turfolk. Senere ble det restaurantdrift, og de tok imot sluttede selskaper. Etter 1986 ble stedet drevet av Vesla og Fredrik S. Michelet og har hatt restaurant og kurs- og konferansefasiliteter. Vesla og Fredrik S. Michelet fikk sitt store gjennombrudd i 1995 da de begge fikk profesjonelt medlemskap i den internasjonale gourmetkjeden Chaine des Rotisseurs, Vesla med den høyeste distinksjonen som Maitre Rotisseur.

Restauranten og vinkjelleren har mottatt en rekke utmerkelser, blant annet Award of Excellence i åtte år på rad fra bladet Wine Spectator.

Skytterkollen har ført 27 kokkelærlinger og 13 servitørlærlinger frem til fagbrev.

Ekteparet Michelet forsøkte å etablere hotell på stedet. Siden de fikk godkjennelse til å ha bare 100 rom i hotellet, fikk de ikke investorer, og planene måtte skrinlegges.

Etter 2014 gikk omsetningen ned, blant annet fordi store kunder som Telenor og Statoil måtte innskrenke. I 2018 ble driften nedlagt.


Se også Skjenkerett og alkoholsalg i Bærum

 
Kilder:

Lokalhistoriewiki

Bærumskart

Christensen. Trygve. (1999). Bærumsmarka før og nå – med området Kolsås – Dælivann. Eget forlag

Skiforeningen

Budstikka 31. august 2018

Budstikka 3. august 2014

Skytterkollen 1952. Sett fra vest. Kilde: Bærum bibliotek
Skytterkollen 2023. Sett fra nordvest. Foto: Knut Erik Skarning
Skytterkollen. Kilde og årstall: Ukjent
Tilbake til startsiden