Tilbake til startsiden

Fastvoldgården, Onkel Blaa og bensinstasjonen

Adressen er Gamle Ringeriksvei 37. (Gårdsnr. 19, Bruksnr. 1279)

Fastvoldgården
Fastvoldgården er en forretningsgård. Den ble bygget i 1987. Arkitekt Erik Fastvold var hovedaksjonær i selskapet som søkte om etableringstillatelse. Han fikk bygget Fastvoldgården i samarbeid med Texaco Oil.

I Fastvoldgården har flere forretninger holdt til: DnB, Gjensidige forsikring, klesbutikk, Bekkestua optikk, urmaker, Alfredo Leker, Bærum Libris, Eiendomsmegler Bømark og Rygh, Eiendom Forum, DNB Eiendom, Warholm (tidligere Anton Sport Mote) og Aktiv Eiendomsmegler.


Onkel Blaa
Puben og nattklubben Onkel Blaa ligger i Fastvoldgården. Dette stedet ble etablert i lokalene til Den norske Bank (DnB) i 1997 og utvidet i 2001. Det var Walther Solmund Ødegaard og Kennet Magnussen som startet opp stedet som en supporterpub for Stabæk Fotball. Det er pub og utested på ukedagene, og nattklubb i helgene.
Onkiel Blaa fikk nye eiere i 2014.
Onkel Blå har egen hjemmeside på Facebook


Bensinstasjonen
På området lå en bensinstasjon som med tiden fikk ulike navn. Texaco markedsførte fra 1947 sine produkter i Norge under et eget selskap som het Caltex. Caltexstasjonen ved Fastvoldgården åpnet i 1963. I 1968 ble navnet endret til Texaco. Vi ser begge navn på bildene ovenfor. Stasjonen ble stengt midlertidig under byggingen av Fastvoldgården, men åpnet igjen under navnet Texaco - Bekkestua Trafikksenter i 1988. I 1999 ble stasjonen omgjort til en automatstasjon under navnet Uno-X som er Hydro - Texacos automatstasjonkonsept.


Se også Mer om bensinstasjonene


Kilder:

Nossum, Annfinn (1997). Bekkestua vel 75 år. Vellet

Mathisen, Bjørn Magne. (2020). Historien om Stabekk - og stabekkingene.
Bestilles privat: bmmathis@online.no eller telefon: 906 02 658

Facebook

Fastvoldgården 2018. Sett fra syd. Foto: Knut Erik Skarning
Bensinstasjonen Texaco lå på området fra 1968 til 1986. Foto: Budstikka
Bensinstasjonenen het opprinnelig Caltex og er fra 1963. Senere, i 1968, ble denne til Texaco. Det lille huset midt i bildet er Drosjebua. Bak ser vi boligblokken med leiligheter for samvirkelagets personale. Kilde: Prospektkort