Tilbake til startsiden

Vestre Bærum Salongskytterlag (VBS) skriver på sin hjemmeside 2009 følgende om sin historie (noe redigert):
"Vestre Bærum Salongskytterlag (VBS) ble stiftet 9.mai 1925 av noen ildsjeler som ville ha skytingen som hobby.

Etter kort tid uten klubbhus, fikk laget bygget sitt eget Skytterhus på Rykkinn. Huset er fortsatt i bruk som skytterhus.

Om sommeren disponerer klubben en egen bane på ved parkeringsplassen på Jordbru ovenfor Stovivannet. Der skytes det med kaliber 22, eller på gammel uttrykksmåte, med salonggevær, derav klubbens navn.

Organisert trening på Jordbru skjer i perioden mai til oktober og på Skytterhuset i perioden september til april. En gang i måneden arrangerer klubben stevner, enten på Skytterhuset eller på Jordbru.

Klubben satser stort på de yngre, og ungdommer i alderen 10−20 år er velkomne til å prøve om dette er en idrett for dem. Skyting er en idrett som skjerper konsentrasjonsevnen, men krever ikke store fysiske anstrengelser. Det er også en utmerket idrett for jenter.

Flere gode skyttere er fostret opp i VBS. Mest kjent er vel Harald Stenvaag med sine OL medaljer og utallige medaljer fra VM, EM og NM. Han er en av de få utøvere i verden som har deltatt i 6 OL etter hverandre, hans første var i 1984. Han var i tillegg kvalifisert til de olympiske sommerlekene i Moskva 1980, som ble boikottet. Stenvaag var Norges flaggbærer under innmarsjen i Athen OL i 1984.

Klubben var representert i Beijing OL ved Kristina Vestveit, en av våre beste kvinnelige skyttere. Hun har lagt opp som matchskytter.

Bak Stenvaag og Vestveit gror det godt. Ole-Kristian Bryhn, ble kåret til årets matchskytter internasjonalt i 2011 og vant også en av de gjeve prisene under den norske idrettsgallaen.

Andre utøvere som har skutt for VBS er blant andre Arne Røgden, John Duus, Ole L. Akre, Anne Grete Jeppesen og Elisabeth Brodahl. Disse har utallige Norgesmesterskap for klubben, enten individuelt eller for lag.

VBS har i dag rundt 50 medlemmer, hvorav rundt 15 skyttere deltar aktivt på stevner året rundt.
I Norgesmesterskapene for rifle 10 m luft og 15 m miniatyrrifle er VBS en av de klubbene som stiller med flest utøvere, og det går omtrent ikke et eneste år uten at klubben får minst en norgesmester.

Er du interessert tar du kontakt med laget ved å sende en e-post eller send et brev til klubben."

Asker skiklubb og Bærums Skiklub har benyttet banen om vintrene til skiskyting.
Bærums Skiklub
avsluttet leieforholdet i 2018. Nytt skiskytteranlegg er bygget ved Franskleiv
i 2017.

Kilder:

VBS Litt historie

VBS Hjemmeside

Asker Skiklubb

Bærums Skiklub

 

 

Skytebanen til Vestre Bærum Salongskytterlag 2020. Sett fra nord.
Foto: Knut Erik Skarning
Se også detaljkart
Huset til Vestre Bærum Salongskytterlag ved Jordbru 2020. Foto: Knut Erik Skarning

Vestre Bærum Salongskytterlag (VBS)

Vestre Bærum Salongskytterlag holder til i Skytterhuset på Rykkinn. Bildet er tatt i 2020. Sett fra vest. Foto: Knut Erik Skarning
Damegruppen foran Vestre Bærum Salongskytterlags fane 1930. Fra venstre: Borghild Toppås, Marie Johnsen, Hilda Kristiansen, Margit Hansen, Nora Klausen, Helga Jensen, ? Solheim, Asta Berntsen. Kilde: Bærum bibliotek
Dette er sannsynligvis Vestre Bærum Salongskytterlag. Kilde: Bærum bibliotek