Tilbake til startsiden

Adressen er Jongssvingen 3, 5 og 7. (Gårdsnr. 49, Bruksnr. 162)

Jong skole er en barneskole.

På 1960-tallet startet utbyggingen av området rundt Jongskollen. Det ble mange barn i området, og det ble behov for skole. Tidligere hadde elevene i distriktet gått på Tanum skole eller
Evje skole
.

Jong skole stod ferdig høsten 1966, og formannen i skolestyret, Jo Benkow, innviet skolen. Arkitekt var Harriet Flaatten.

I kjelleren ble tilfluktsrommet utstyrt med scene, og der ble mange forestillinger oppført i årene 1966−1995.

De første årene leide skolen ut tredje etasje til Bærums yrkesskole for handels- og kontorfag. Senere fikk disse elevene en egen skole, Dønski videregående skole.

Høsten 1995 stod en ny fløy på Jong skole ferdig. Den ble bygget mot vest i flukt med gymnastikksalen. Samtidig ble den eldste delen av skolen delvis rehabilitert og modernisert. Det ble også bygget en ny scene, denne gangen i den gamle gymnastikksalen.

Skoleåret 2010/2011 ble den eldste skolebygningen pusset opp. 5.−7. trinn ble da undervist i Brynsveien 88/Levre skole, dit de ble fraktet i buss.

På Jong skole er det noen viktige tradisjoner: "Talentkonkurransen" som er en konkurranse der elevene kan vise frem sine talenter, "Ta-sjansenbakken" der elevene lager farkoster og aker på dem ned Ta-sjansenbakken, "Mime grand prix" der elevene skal mime og dramatisere en sang, sjakkturneringen "Påskeegget"  som er en cupturnering og "Julekurven" som er en klassisk turnering der eleven med mest poeng vinner.

I skoleåret 2022/2023 var det 371 elever på Jong skole.

Skolen vant NM i sjakk for skolelag i 2018 og fikk sølv i Nordiskmesterskapet for skolelag det samme året.

Tanum og Jong skolekorps
Elever ved Jong skole kan være med i Tanum og Jong skolekorps.

Korpset har tre avdelinger, Seniorkorpset, Juniorkorpset og Aspirantkorpset.
Man får lov til å gå i korpset til og med året man fyller 19.

Uniformene består av røde jakker med sorte bukser. Tanum og Jong skolekorps er korpset som leder 17. mai toget på barneskolene Tanum og Jong.

Seniorkorpset vant i 2006 Akershusmesterskapet for korps, 2. divisjon. Der spilte de musikkstykkene "Fate of the Gods" av Steven Reineke og "All Glory Told" av James Swearingen. De deltok også i Norgesmesterskapet for korps 2005, som ble holdt i Oslo Konserthus. Der fikk de en delt 11.-plass. 

Tanum og Jong skolekorps var tidligere to separate skolekorps, men ble slått sammen midt på 1990-tallet. 1933 regnes som korpsets stiftelsesår.

Det er lagt ut flere videoer om korpset:
Video 1, video 2 og video 3.


Kilder:

Lokalhistoriewiki

Wikipedia (Om Jong skole)

Wikipedia (Om Tanum og Jong skolekorps)

Facebook

Jong skole 25 år (1991)

Jong skole

Pettersen, Thomas Beck. (2012). Jongsåsen vel 100 år. 1912 - 2012

Elisabeth Sørvig. Tanum og Jong skolekorps

 

 

 

 

  

Jong skole år 2000. Sett fra sydvest. Kilde: Lokalhistoriewiki
Se også Detaljkart
Jong skole 2019.
Sett fra nordøst.
Informasjonstavlen står oppe ved døren til høyre.
Foto: Knut Erik Skarning

Jong skole og Tanum og Jong skolekorps