Fra 1981 var Falken etablert på Rud med egen stasjon for Asker og Bærum. Med ny stasjon i Industriveien 11 i Sandvika kunne serviceorganisasjonen utvide tilbudet av tjenester. Stasjonen drev med autotjenester, eiendomstjenester, salg og montering av alarmer og sikkerhetsutstyr og var utrykningsstasjon for alarmtjenesten i Asker og Bærum. Staben ble utvidet fra fem til ti medarbeidere etter flyttingen. Stasjonssjef var Arild Nordby.
Senere
utviklet Falken en lang rekke
tjenester under samlebegrepet
Helse, miljø, sikkerhet
(HMSi). Dette omfattet bilberging, alarmtjeneste, ambulansetjeneste, transport av
funksjonshemmede.
Andre helsetjenester var blant
annet hjelp til pleie av eldre, miljøsikring, beredskapstjeneste og dykkertjeneste.
Falkenstasjonen i Sandvika
var bemannet døgnet
rundt.
Mer om Falken
Etter mønster av det danske redningsselskapet Falck stiftet Arne Andresen virksomheten Falck Norsk Redningskorps A/S den 17. november 1949. Fra desember 1952 endret virksomheten navn til Falken Redningskorps A/S.
Falken drev den første tiden med veihjelp for bilister. Virksomheten ble utvidet med ambulansetjenester i 1950 og med dykker- og froskemannstjenester i 1954. Falken tilbød vakt- og vektertjenester fra 1997.
I 1989 kjøpte det danske Falckkonsernet en minoritetsandel i Falken Redningskorps A/S, og Falck Danmark A/S overtok selskapet 100% i 1996.
1. juni 2003 ble vektervirksomheten utskilt som selskapet Falck Norge, etter at Group 4 Securicor overtok vektervirksomheten internasjonalt, før de senere også skiftet navn til Group 4 Securicor.
I 2022 ble selskapet kjøpt opp av Gjensidige og byttet navn til Redgo Norway AS (markedsført som REDGO).
Redningsvirksomheten omfatter i dag (2024) assistanse til bil og hjem, skadebegrensning, sikkerhetsprodukter og sykkelregister.
Wikipedia
Wøllo, Knut (Red.). (1996). 100 år i Sandvika − en billedkavalkade. Selskabet til Sandvikens vel
Budstikka 29. oktober 1993
Falken