Tilbake til startsiden

Hosletoppen skole

 

 

Adressen er Bjarne Skaus vei 40. (Gårdsnr. 21, Bruksnr. 554)

Hosletoppen skole er en ungdomsskole (8−10) som åpnet i 1975.

Skolen ble spesielt bygget med tanke på å bli et samlingssted for distriktet, med rom som kunne brukes som festsal, kino, auditorium, klubbrom og ungdomslokale.

På skolens hjemmeside står (2022) følgende (noe redigert):
"Hosletoppen skole ligger i landlige omgivelser i Østre Bærum. Skolen har 300 elever skoleåret 2022/2023. Hosletoppen skole får elever fra Eikeli og Hosle skole. I samarbeid med Haug skole og ressurssenter har vi også et godt tilbud for elever med utviklingshemming.

Det gode elevmiljøet på Hosletoppen danner grunnlag for et godt læringsmiljø. Resultatmessig har Hosletoppen skole vært blant de aller beste skolene i landet.

Skolen har flere storklasserom, to auditorier, bibliotek, kantine, gymnastikksal med scene og idrettshall, Hoslehallen. Vi har nyoppusset kunst- og håndverkssal, mat- og helserom og naturfagsal. Utendørs kan elevene spille basketball og bordtennis, trene på fotballbanen eller sandvolleyballbanen. Marka blir ofte brukt til ski og orientering i kroppsøvingstimene. Nærheten til Marka gjør også at det er greit å dra på tur eller bruke naturen i ulike faglige sammenhenger. Skolen satser særskilt på matematikk og fremmedspråk."

Det har blitt foreslått å legge ned Hosletoppen skole og heller satse på større skoler. Det endte med at Hosletoppen skole fortsatte som egen skole.


Mer om skolehistorie i Bærum: Se Rik på historie s. 71


Kilder:

Hosletoppen skole

Budstikka 14. februar 2014

Budstikka 12. desember 2018

Per Otto Borgen: Asker og Bærum leksikon (2006)

 

Hosletoppen skole 2019. Sett fra øst. Foto: Knut Erik Skarning