Tilbake til startsiden

Idrettsanlegget til Øvrevoll Hosle Idrettslag

 

Idrettsanlegget til Øvrevoll Hosle Idrettslag besto i 2019 av gressbane, kunstgressbane og grusbane/bandybane (Hoslebanen).

Gressbanen ble åpnet i mai 2001, mens kunstgressbanen ble tatt i bruk våren 2007.

26 november 2022 var det offisiell åpning for ØHIL idrettspark kunstgress/kunstis som erstatter den opprinnelige grusbanen/bandybanen (Hoslebanen). Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krogh klippet snor.

Mer om Hoslebanen
Eivind Thorne skrev i 2017 følgende om Hoslebanen (noe redigert):
"Hoslebanen ble tatt i bruk i 1966, og var da en «gress»-bane på et jorde. Det var IL Bæring som historisk hadde tilgang til Hoslebanen, og det var fotballaktivitet på banen. Bandygruppen i Øvrevoll BK og Hosle IL (daværende IL Bæring) brukte opprinnelig Nadderud Stadion som sine hjemmebaner, men fikk problemer da denne banen ikke ble islagt etter 1979. Etter dette flyttet bandyen til Kadettangen, Eikelibanen og andre baner i området. Problemet med Eikelibanen var at den var for liten til å spille 11’er kamper, og det var ikke plass til å utvide banen. Banesituasjonen var så dårlig for bandygruppene i Øvrevoll BK og Hosle IL, at kommunen kom med et tilbud om å utvikle Hoslebanen som bandybane for begge klubbene. I 1988 ble Hoslebanen bygget om til et riksbandyanlegg. Da ble bandytreningene flyttet fra Eikeli, og samarbeidet mellom Øvrevoll BK og Hosle IL ble en realitet.

Hoslebanen som ble bygget i 1988 var en grusbane med lys og vanningsanlegg og med bedre grunnforhold. To år senere var sammenslåingen av bandygruppene et faktum. Hoslebanen var da den eneste flaten som var stor nok til å spille både fotball og bandy i alle aldersgrupper og serienivåer.

Hoslebanen er i dag den banen som ligger nærmest klubbhuset. Den har gode fasiliteter med
4 garderober, sliperom, butikk og kiosk. Banen har i tillegg et garasjeanlegg bygget for traktor og ismaskin, med opplegg for vann. Det er helt nye innbytterbokser og god plass til å bygge et fremtidig tribuneanlegg. Banen er altså ideell for utvikling av både bandy og fotball."


Kilder:

ØHIL

Lokalhistoriewiki 

Gressbanen fra 2001 syd for Bispeveien. Sett fra øst. En kunstgressbane fra 2007 ligger til venstre for bildet. Bildet er tatt i 2019. Foto: Knut Erik Skarning
Den nye kunstgress/kunstis-banen fra 2022 som erstatter den opprinnelige grusbanen/bandybanen (Hoslebanen). Bildet er tatt i 2023. Foto: Knut Erik Skarning
En bit av kunstgress/kunstis-banen med klubbhuset bak og tribunene til høyre.
Foto: Knut Erik Skarning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

s