Tilbake til startsiden

Haga restaurant

 

Haga Restaurant var en gourmetrestaurant som åpnet i 2005 i klubbhusanlegget til Haga Golf
i Griniveien 315. Restauranten hadde plass til 120 gjester. Den ble drevet av mesterkokken Terje Ness (vinner av Bocuse d'Or – verdensmesterskapet i kokkekunst – i 1999).

Lokalet har store vinduer med utsikt mot golfbanen og naturen rundt. Det stilrene interiøret er designet av klubbhusanleggets arkitekt Kari Nissen Brodtkorb. I golfsesongen drev restauranten også Haga Kafé, særlig beregnet på spillerne. De hadde en egen cateringavdeling som leverte til selskaper i firmaets egne selskapslokaler Sofienlund på Skøyen i Oslo og til private hjem.

I 2008 fikk restauranten en stjerne i Michelin-guiden. Dette var første gang en norsk restaurant utenfor Oslo oppnådde en slik anerkjennelse. I 2010 valgte Terje Ness å returnere stjernen.

Restauranten ble avviklet i 2011.

I 2022 var det Haga Golf Café & Restaurant som holdt til på stedet. De har kafé/restaurant og selskapslokaler med plass til 100 gjester.


Kilder:

Lokalhistoriewiki

Hagagolf

 


 

Klubbhusanlegget på Haga Golf 2009. Restauranten lå i bygningen til venstre. Klubbhusanlegget består av to deler. I det røde huset til høyre ligger andre servicefunksjoner for golfanlegget. Kilde: Bærum bibliotek