Tilbake til startsiden

Bærum Septik- og Transportforretning AS

Se også detaljkart

Adressen er Bjørnemyrsveien 2. (Gårdsnr. 8, Bruksnr. 560)

Bærum Septictanktømming ble startet i 1949 av Thora og Bjørn Johansen. I 1956 endret firmaet navn til Bærum Septik- og Transportforretning AS. Dette var i en tid da vannklosetter med septiktanker begynte å bli vanlig, og det var lett å få kunder. Bjørn Johansen startet opp med en gammel Ford der han påmonterte en stor oljetank han hadde gravet opp av bakken.

Etter noen år på Store Stabekk og på Strand flyttet familien Johansen i 1962 inn i sitt nye hus i Bjørnemyrsveien 2. Se bildet. Der var det leiligheter, garasje og verksted. Mye av utstyret som bedriften trengte ble oppfunnet og bygget i verkstedet her.

Da firmaet startet opp ble avfallet kjørt til jordene ved Griniveien, lagret i to år og ble fin ferdig gjødslet jord. Fra 1959 benyttet firmaet en tømmeplass ved Øverland. Den ble skaffet til veie av kommunen. Senere ble det benyttet tømmeplasser ved Nesbru, i Heggedal og på 1970-talle ble slammet tømt ved Løxa kloakkrenseanlegg på Rud. I 1999 kom forbud mot å bruke septiktanker.

Det ble ofte tette avløp ute hos kundene, og da hjalp bedriften til med å åpne, først med ganske risikofylt staking og senere med trykkluft.

Bedriften tømte også septiktanker ute på øyene i Oslofjorden.

Bilparken besto etter hvert av et stort antall Scania-Vabis tankbiler.

Bedriften har hele tiden vært en familiebedrift, der flere generasjoner har vært aktive.


Kilde:

Mathisen, Bjørn Magne. (2021). Historien om Ekeberg, Løkeberg og Haslum − og litt om Avløs og Nes. Bestilles privat: bmmathis@online.no eller telefon: 906 02 658

 

Bærum Septik- og Transportforretning AS holder (2022) til i denne bygningen.
Bildet er tatt i 2022. Sett fra sydvest. Foto: Knut Erik Skarning