Tilbake til startsiden

Grav og Voll idrettslag

 

 

I boken Nadderud og Vestre Grav vel 1916 - 1991 står følgende om idrettslaget (noe redigert):
"8. januar 1947 møttes en del personer i kjelleren på Grav skole for å stifte et eget idrettslag innen skolekretsen. Etter noe diskusjon kunne de fremmøtte enes om navnet Grav og Voll Idrettslag. Arne Winnje ble den første formannen.

Den første store oppgaven til det nystartede laget var å skaffe en idrettsbane. På det tidligere Dølerudjordet mellom Grav skole og Østheim la en fast gjeng ned mye dugnadsinnsats med sprenging og planering. Resultatet ble en fin bane, men den holdt dessverre ikke målene til approberte fotballkamper (kamper der det stiltes spesielle krav). Likevel ble det spilt mye fotball der, nærmest en fortsettelse av den gamle løkkefotballen på Firsprangsletta og andre steder. For datidens utehåndball var grusbanen utmerket, og Grav og Voll hevdet seg godt i håndballserien.

Andre grener som laget drev med var friidrett og ski. Idrettslaget sto som arrangør av kretsmesterskapet på ski for Asker og Bærum i 1954, med langrenn fra Skytterkollen og hopprenn i Solbergbakken.

Laget sørget for at det ble lys i Hagabråten og anla lysløype i skogen oppover forbi Eikeli, Lønnås og Østerås. Lysopplegget var en kabel med påmonterte lamper, strukket fra tre til tre. Vinteren 1962 gikk Øvrevollrennet av stabelen i lysløypa. Start og mål var foran hovedtribunen på galoppbanen. Hele skieliten med Hallgeir Brenden og Harald Grønningen i spissen stilte til start. Fakler lyste opp de deler av løypa som det ikke var permanent lys i. Utbyggingen i området førte til at lysløypa fikk en kort levetid.

Grav og Voll arrangerte også renn for sine egne, klubbmesterskap og kostymerenn i Hagabråten. Kostymerennet startet med opptog fra Nadderud Landhandleri (i Nadderudkroken 21−23) med utkledde deltakere. Det var hornmusikk og høy stemning. Laget solgte pølser ved alle tilstelninger og arrangementer. De solgte juletrær på veltomta ved Grindastua, noe som ga kjærkomne penger i en slunken klubbkasse. Innsamling av flasker og papir bidro også til å styrke økonomien.

Grav og Voll IL ble bare snaue 20 år gammelt. I 1966 skiftet laget navn til Bæring IL som i 1985 gikk sammen med Hosletoppen IL til Hosle Idrettslag."

Hosle Idrettslag fusjonerte med Øvrevoll Ballkubb til Øvrevoll Hosle Idrettslag i 2007.


Kilder:

Lokalhistoriewiki

Christensen, Terje. (1990). Nadderud og Vestre Grav vel 1916 - 1991. Sogn videregående skole