Grav Musikkorps, tidligere Grav Ungdomskorps

 

 

Grav Ungdomskorps ble stiftet i 1927 etter initiativ fra 16 medlemmer av Grav skole Guttemusikkorps. Håkon Larsen ble ansatt som dirigent, og han fortsatte til 1930. Henry Sørlie dirigerte i årene 1930 til 1951, og fra høsten 1951 var Willy Mittelbach dirigent.

Etter det første året ble medlemmene enige om å velge et styre og samtidig få noen eldre musikkinteresserte med til å hjelpe korpset. August H. Brenne ble formann, og han fortsatte frem til 1938. Ellers besto styret av Einar Tomassen og Henry Sørlie.

I 1928 meldte korpset seg inn i Bærum Krets, og dermed også i Landsforbundet. Korpset har tatt del i alle krets- og Landsstevner.

I 1946 ble navnet endret til Grav Musikkorps.

Av forskjellige grunner gikk Grav Musikkorpset en periode inn i en "dvaletilstand".
På begynnelsen av 1990 tallet var det et ønske om å forsøke nye ting. Det ble satset på prosjekter med musikaler og det ble startet opp et storband. De som ville drive med musikaler ble skilt ut av korpset, og startet Bærmuda. Storbandet, Grav storband, tok med seg det som var igjen av Grav Musikkorps. I 1994 var det ikke noe janitsjarkorpsdrift igjen.

Grav Musikkorps ble startet opp igjen etter initiativ fra foreldre i Grav skolekorps på nyåret 2011, og det hadde i 2017 36 medlemmer. Korpset spiller i 17. mai toget som går ut fra Grav skole, og det holder en rekke konserter i nærmiljøet.

Grav Musikkorps har janitsjarbesetning det vil si både treblåseinstrumenter (fløyte, klarinett og saksofon) og messingblåsere (kornett/trompet, horn, baryton, trombone og tuba).

Korpset deltar ikke i konkurranser, men har likevel musikalske mål og utfordringer. De har et variert repertoar, og de spiller populærmusikk, klassisk, filmmusikk, opera, jazz, swing, konsertmarsjer med mer.

Øvelsene ble i 2019 holdt i Østheim.

Det er 3 æresmedlemmer i korpset: August H. Brenne, Henry Sørlie og Bjarne Borgersen.

I tillegg til opptredener i Bærum, spilte Grav Musikkorps hvert år på 1. og 17. mai i Oslo, og det spilte også på store løpsdager på Øvrevoll Galoppbane.

 

Se også Vido fra jubileumskonsert


Kilder:

Gravmusikkorps få Facebook

Lokalhistoriewiki