Tilbake til startsiden

Helios Handicapidrettslag i Bærum ble stiftet 7. februar 1973. Treningen foregår på Dønski videregående skole. Laget driver med boccia, piggeidrett og svømming, tidligere også bueskyting og bordtennis. Klubbens arrangementer foregår i Rykkinnhallen, tidligere også i Nadderudhallen.

Medlemmer med gullmedalje i internasjonale mesterskap: Marit Lysen, Jan Erik Stenberg og Svein B. Simensen (bordtennis), Oscar Sjølie, Arnstein Nesset, Stig Kolstad og Bertil Linderup (boccia). Klubbens medlemmer har tatt en rekke NM-gull i boccia, både individuelt og i lag.

Helios-lekene var idrettsleker som Helios Handicapidrettslag lenge arrangerte én gang i året, fra midt på 1970-tallet til 1993 i Nadderudhallen, i årene 1994–2003 i Rykkinnhallen. De første årene ble det konkurrert i boccia, bordtennis og bueskyting, senere var boccia eneste idrett på programmet. Siden 2003 har Helios-lekene, som var en lagkonkurranse, vært erstattet av det individuelle stevnet Helios Grand Prix, som også arrangeres i Rykkinnhallen én gang i året.

I 2021 hadde Helios IL ca. 15 medlemmer som reiser rundt i Norge og var med på norgesseriestevner og NM i Boccia.


Kilder:

Lokalhistoriewiki

Facebook

 

 

 

 

  

Se også detaljkart

Helios IF

Logo for Helios IL. Kilde: bocciatc.no