Belset skole ble i 2018 slått sammen med Rykkinn skole avdeling Gommerud til Eineåsen skole.

Skolen er Bærums yngste ungdomsskole og besto (2020) av avdeling Belset i Belsetveien 26 og avdeling Gommerud i Stian Kristensens vei 114.

Skolen hadde 373 elever i skoleåret 2019/2020. Disse kom fra barneskolene Gullhaug, Bryn og Rykkinn.

Ny 6-parallell ungdomsskole i Stian Kristensens vei 114 sto ferdig 3. januar 2024. Begge avdelingene av Eineåsen skole, som er omtalt ovenfor, er samlet i den nye skolen.
Skolen hadde i 2024 omkring 260 elever som kom fra barneskolene Gullhaug, Bryn og Rykkinn. Skolen brukte i 2024 Rykkinnhallen og gamle Belset skole som lokaler for kroppsøving. Uteområdene rundt skolen har fotballbane, volleyballbane, basketkurver, buldrevegg
(sportsklatring uten tau, men med mulighet for sikring med matter på bakken, kalles buldring), løpebane, Tuftepark (en utendørs treningspark bestående av enkle metallkonstruksjoner til bruk for egenvekttrening), bordtennisbord og tillegg er det flere sitteområder.

Trinnene har hver sin etasje av skolen, og hvert trinnområde har flere grupperom, garderobe(r) med elevskap og fellesområde med ulike sittesoner.  Alle klasserom er utstyrt med AppleTV koblet til skjerm, og det er åpent trådløst nett tilgjengelig. I tillegg er det et stort fellesområde for alle trinnene med kantine og sittesoner, blant annet en stor trapp midt i bygget. 
Elevene har tilgang til bordtennisbord, airhockey (spilles på et glatt bord, som vanligvis er rektangulært, med en overflate designet for å redusere friksjon ved å slippe ut en tynn strøm av luft gjennom små hull på spilleflaten. Dette gjør at den flate pucken kan gli over bordet med svært lite motstand), biljard, spillkort, bibliotek og kantine. I tillegg er det en stor forsamlingssal i tilknytning til musikkrom og øvingsrom/bandrom. Rom til de praktisk-estetiske fagene, samt naturfagrom, ligger i en egen fløy.


Mer om skolehistorie i Bærum: Se Rik på historie s. 71.

Kilde:

Eineåsen skole

Bærum kommune

 

 

 

  

Eineåsen skole avdeling Gommerud. Sett fra syd. Dette var tidligere Gommerud skole. Denne bygningen er revet og den nye Eineåsen skole, er bygget på stedet. Se bildene nedenfor. Bildet er tatt i 2020. Foto: Knut Erik Skarning
Se også detaljkart
Eineåsen skole avdeling Belset. Dette var tidligere Belset skole.
Kilde:
Bærum kommune

Eineåsen skole

Tilbake til startsiden
Over: Nye Eineåsen skole 2024.
Sett fra nordøst.
Litt til høyre for midten av bildet ligger hovedinngangen.

Til høyre: Ved hovedinngangen finner vi kunst på ytterveggen.
Foto: Knut Erik Skarning

Skolen sett fra sydøst. Foto: Knut Erik Skarning
Ved det nordvestre hjørnet ligger blant annet en basketballbane og en skulptur.
Foto: Knut Erik Skarning