Tilbake til startsiden

Adressen er Økriveien 2. (Gårdsnr. 92, Bruksnr. 40)

På Gartneriets hjemmeside står følgende (noe redigert):

"Historien til gartneriet startet i 1936. Ragnhild Holmen på Bryn, som var utdannet gartner, begynte å dyrke blomster for salg. Mange kunder ønsket å kjøpe blomster for å plante på kirkegården som ligger rett ved, og i hagene sine. I starten foregikk produksjonen helt annerledes enn moderne dyrking i drivhus i dag. Ved hjelp av hestemøkk og halm som gjæret, fikk man varm jord. Denne blandingen ble fylt i trekarmer, og da kunne gartneren så tidlig om våren. Ble det kaldt om natten, la man vindusruter over. Dette var forløperen til dagens drivhus.

I 1960 overtok datteren Helga Bryn Røkholt og hennes mann Erik Røkholt. Begge var utdannet gartnere. I deres tid vokste bedriften mye med flere nye og store drivhus. Året rundt har blomster blitt sådd og vokst seg store for salg. Dette takket være riktig stell med vann, gjødsel og nok lys. Fortsatt er det mye håndarbeid i planteproduksjonen, selv om noe styres av moderne teknikk i drivhusene.

I 2020 drev 3. generasjon, gartner Erling Røkholt, en moderne bedrift med blomsterbutikk og hagesenter. Gartneriet har planter til inne- og utebruk og til alle anledninger. Varespekteret har blitt stort med spennende interiørartikler og fristende hageprodukter. Det er fortsatt produksjon i drivhusene, selv om mange planter kjøpes inn fra andre gartnerier og planteskoler for å kunne tilby kundene et bredt spekter.

Mormor Ragnhild gjorde mye av arbeidet alene. Senere ble det rundt 10 ansatte med bred fagkompetanse innenfor alt fra blomsterbinding til hageplanlegging."

Gartneriet var i en periode tilknyttet kjeden Hageland, men gikk senere ut av denne.

Kilder:

Bryn gartneri (Denne hjemmesiden er ikke alltid tilgjengelig)

Mohus, Arne. (1993). Husmannsplasser i Bærum Del 2. Bærum Bibliotek

Facebook

 

 

  

Bryn gartneri april 2020. Vårblomstene er klare. Sett fra øst. Foto: Knut Erik Skarning
Se også detaljkart
Bryn gartneri 2020. Sett fra nord. Foto: Knut Erik Skarning

Bryn gartneri