Tilbake til startsiden

Circle K Nadderud

Adressen er Nadderudveien 55. (Gårdsnr. 19, Bruksnr. 219)

Tomten der Circle K-stasjonen ligger (2022) ble i 1957 kjøpt av Nadderud og Vestre Grav Vel som hadde planer om å bygge et velhus her. Tidligere lå plassen Grindstua på stedet. Planene om velhus ble det ikke noe av, og tomten ble solgt til Norsk Brændselolje A/S som oppførte en BP-stasjon i 1964. Denne stasjonen ble ombygget i 1976 og ble en Norolstasjon. Norolstasjonen ble til en Statoilstasjon i 1991 og til en Circle K-stasjon i 2016.

Nils Granøien har drevet stasjonen siden 2001. Han kjøpte stasjonen som dermed ble forhandlerieid.
Den første tiden solgte han mest bensin og aviser, men etter ombygging startet han med salg av dagligvarer. Stasjonen ble en nærbutikk som var åpen på kveldstid og på søndager. Etter hvert som supermarkeder med lange åpningstider ble etablert, ble det mindre salg av dagligvarer, men salget av varm mat økte.

Stasjonen har dekkhotell og driver med dekkskift og salg av dekk. Den leier også ut tilhengere og skibokser. Vaskehallen er kjent for gode vaskemaskiner, og etter 2001 ble bilvaskeomsetningen tredoblet. Videre har stasjonen verksted der det utføres småreparasjoner.

Nils Granøien hadde i 2018 10 ansatte.

Stasjonen har mange stamkunder.


Se også Mer om bensinstasjonene


Kilde:

Linde, Kirsten og Jakobsen, Petter Tønder. (2019). Bensinstasjonsboken Perspektiv Akershus. MiA (Museene i Akershus)

 

 

 

 

Statoilstasjonen 2016. Sett fra sydvest. Kilde: digitaltmuseum.no
Circle K-stasjonen ligger ved krysset Hosleveien - Nadderudveien. Vi ser vaskehallene til venstre. Sett fra nordvest, fra rundkjøringen. Bildet er tatt i 2020.
Foto: Knut Erik Skarning

 

Se også detaljkart