Tilbake til startsiden

Adressen er Ringeriksveien 202. (Gårdsnr. 65, Bruksnr. 2)

Bygningen inneholder bønnerom og leiligheter.

På moskeens hjemmeside (2022) står følgende (noe redigert):
"Al-Noor Islamic Centre er et muslimsk trossamfunn i Bærum grunnlagt i 1983. Inntil 6. juli
2005 var vi en søsterorganisasjon "Central Jamaat-e Ahle- Sunnat Norway". Organisasjonen ble opprinnelig stiftet under navnet "Jamaat-e Ahle- Sunnat Asker og Bærum", men har siden oppstart vært kjent på folkemunne som "Bærummoskeen".

Hovedformål er å representere det muslimske samfunnet i Bærum og dele Islamsk lære gjennom undervisning i Koran og Sunnah for både troende og ikke-troende. Det er gruppeundervisning for barn over 6 år flere dager i uken. I tillegg er det ukentlig undervisning for menn og kvinner i moskeen. Undervisningen ledes av Imam Syed Muhammad Ahsraf. 
Det holdes en rekke arrangementer for å markere religiøse høytider og fremme samfunnsengasjement og brobygging mellom medlemmene og lokalsamfunnet i regi av Al-Noor Islamic Centre.

Moskeen består av 2 store bønnerom i første etasje, i tillegg til utleieleiligheter i andre og tredje etasje. Rampe er tilrettelagt for besøkende som bruker rullestol."

I 2019 ble moskeen utsatt for et terrorangrep.
Den 21 år gamle Philip Manshaus skjøt seg gjennom døren, og løsnet skudd inne i moskeen. Han ble overmannet før han rakk å forårsake alvorlig fysiske skader. Manshaus ble varetektsfengslet og tiltalt for terrorhandling i moskeen, og drap på sin stesøster i deres felles hjem i Bærum.
Philip Manshaus ble dømt til 21 års forvaring I 2020.

Nabohuset (mot nord) var Ica Skui, tidligere Bærum Meieri og Handelsforening.

 

Kilder:

Al-Noor Islamic Centre

Wikipedia

 

Al-Noor Islamic Centre 2020. Sett fra sydøst. Foto: Knut Erik Skarning

Al-Noor Islamic Centre