Tilbake til startsiden


Adressen er Ringeriksveien 173. (Gårdsnr. 78, Bruksnr. 78)

Lisa AS er en produksjonsbedrift for saft, syltetøy og geléer, leieproduksjon for andre næringsmiddelbedrifter og lagerutleie for fryse- og kjølevarer.

Virksomheten ble startet i Oslo i 1940, da Erling og Lisa Johannessen begynte å produsere syltetøy for Lisas far. Sønnene til Erling og Lisa, Eirik og Lars, kom inn i 1957/1958 og overtok firmaet ved farens død i 1960. Erling Johannessen Næringsmiddelfabrikk, som fabrikken het den gangen, ble AS i 1962. Den flyttet da inn i lokalene etter den tidligere syltetøyfabrikken Siss på gården Levre i 1965.

Produksjonsselskapet AS Lisa ble etablert 1976. Navnet har vært virksomhetens varemerke siden da. Selskapet flyttet til eget bygg i Ringeriksveien 173 i 1979. Bygget ble utvidet i 1991, 2000 og 2005.

Lisa har produsert til storhusholdninger og bakerindustrien for Pals AS (grossist for og produsent av varer til bakerier og storhusholdninger i inn- og utland) siden 1958. De drev saftposeproduksjon på 1960-tallet og produserte barnemat for Småfolk på 1990-tallet.

Selskapet eies av familien Johannessen gjennom Hechla Holding AS, og Eirik, Lars og Mette Horn Johannessen med 10 %. Familieselskapet Hechla AS kjøpte Ringeriksveien 175, Flebubygget, i 2006.

Det var i 2020 brødrene Eirik og Lars Horn Johannessen som drev Lisa, og de hadde da syv syltetøykokere i fabrikken. De produserer alt av syltetøy, saft og bærmasser til dagligvarebruk, institusjoner, storhusholdning og bakeri/ konditorisektoren. De har eget fabrikkutsalg. Se bildet.


Mer om Industri i Bærum: Se Rik på historie s. 54 og
Tidslinje med omtale av historiske perioder i Bærum


Kilder:

Johannesen, Christen Horn. (2017). Historien om et levebrød.

Lokalhistoriewiki

lisasyltetoy-nettbytikk.no

 

 

 

 

 



 

Nedenfor står en oversikt over bedriftens historie.
Kilde: Johannesen, Christen Horn. (2017). Historien om et levebrød

AS Lisa, tidligere Erling Johannessen Næringsmiddelfabrikk

Her holder bedriften Lisa AS til i dag (2022). Sett fra nordvest.
Foto: Knut Erik Skarning
Til høyre (tre bilder):
Fra produksjonsavdelingen 2015.

Nedenfor: Fabrikkutsalget i 1989 og i 2017 (nederst).

Kilde: Johannesen, Christen Horn. (2017). Historien om et levebrød