Tilbake til startsiden


Adressen er Jordbruveien 141. (Gårdsnr. 64, Bruksnr. 1)

Bærum jeger- og fiskerforening (BJFF) skriver på sin hjemmeside (noe redigert):
Foreningen ble stiftet i 1935 og har som formål å samle personer som er interessert i jakt og fiske med tilhørende aktiviteter.

Vi har i dag (2019) omtrent 1200 medlemmer, hvorav ca. 8% er kvinner. Kvinner og ungdom vies spesiell oppmerksomhet ved tilrettelegging av aktiviteter.

Foreningen leier et eget jaktterreng, Lindelienterrenget i Flå kommune, ca. 95 km fra Sandvika, hvor vi har flere hytter/koier tilgjengelige for medlemmene.

BJFF har eget klubbhus​ og leirduebane på Jordbru, ovenfor Vøyenenga i Bærum. Se Detaljkart

I 2010 ble det utarbeidet en jubileumsbok for BJFF som oppsummerer foreningens historie fra den ble stifte i 1935.

BJFF disponerer:
Fiskemuligheter i lakse- og sjøørretelven Sandvikselven.

Jaktterreng med hytter og fiskevann, Lindelien Skog, i Flå kommune.

BJFF har toppidrettsmiljø i leirdueskyting, viltmålskyting og casting. Casting er en konkurransegren inne sportsfiske som går ut på å enten treffe spesifikke blinker eller å kaste lengst mulig.

BJFF har samarbeid med Bærum kommune om fiske- og friluftsaktiviteter, inkludert den årlige opprydningsaksjonen Elverusken i Sandvikselven.

BJFF deltar i Oslomarka Fiskeadministrasjon (OFA).

Litt om tidligere prestasjoner:
Tor Heiestad vant OL- gull i viltmålskyting i Sør-Korea i 1988. Han tok gull i EM i 1989, og har ca. 70 NM-titler. Harald Jensen har vunnet gull både i VM og EM i leirdueskyting og deltatt i OL fem ganger, senest i Beijing i 2008. Tom Beier Jensen, nevøen til Harald Jensen, har også mange gode resultater i NM og i utlandet.

I casting hevder Bærum Jeger- og Fiskerforening seg i verdenstoppen. Knut og Harald Meel, Thomas Alsaker, Olaf Christensen og Bjørn Roger Larsen har tatt medaljer av alle valører både i VM og EM, foruten gull i World Games – verdenslekene for ikke-olympiske idretter. Øyvind Kvalvåg har en sølvmedalje fra junior-EM.

Foreningen har mange gode lagplasseringer i skeet.
Skeet er en olympisk øvelse som organiseres under det internasjonale skytterforbundet ISSF. Øvelsen ble oppfunnet i USA på 1920-tallet og har utviklet seg en del fra sin opprinnelige form. Dagens skeet-øvelse innebærer skudd mot en eller to leirduer fra 8 forskjellige posisjoner fordelt i en halvsirkel. Programmet er krevende og setter store krav til konsentrasjon, presisjon og reaksjon.

Klubbhuset leies ut som selskapslokale.

Kilder:

Lokalhistoriewiki

BJFF på Facebook

Roy Arnesen (BJFF)

skyting.no

Skytterstua (til høyre) ved leirdueskytebanen 2020. De hvite stolpene på gresset midt i bildet er "Akustikken". Ved hjelp av disse kan utskyting av duene skje med stemmestyring. Et kort rop, så sendes duen ut. Sett fra sydøst. Foto: Knut Erik Skarning
Se også detaljkart
Huset til Bærum jeger- og fiskerforening 2020. Sett fra sydøst. Foto: Knut Erik Skarning

Bærum jeger- og fiskerforening (BJFF)

Leirdueskytebanen 2020. Sett fra sydvest. Foto: Knut Erik Skarning