Lommedalen Auto AS

Se også detaljkart

Adressen er Skollerudveien 140. (Gårdsnr. 97, Bruksnr. 143)

Lommedalen Auto AS ble stiftet i 2002. Men Mekonomen, som verkstedet tilhører, er en eldre bedrift.

Daglig leder i 2023 var Jone Baardsen.

Mekonomen Bilverksted AS reparerer og vedlikeholder alle bilmerker (ikke motorsykler). De utfører også EU-kontroll og service.

Bedriften startet i Gamle Lommedalsvei 113 i 2002. Lokalene her ble fort for små, og de flyttet til Skollerudveien 140 i 2004.
De hadde i 2021 5 ansatte i Lommedalen og 7 på Rud.

Lommedalen Auto AS er (2023) sterkt knyttet til Lommedalen IL. De bistår idrettslaget med teknisk hjelp, og de er sponsor. De hjelper til i Krydsbybakken med blant annet reparasjoner av snøscooter, biler og tråkkemaskin.


Mekonomens historie
Teksten nedenfor er hentet fra Mekonomens hjemmeside (noe redigert).
De to entreprenørene Ingemar Fraim og Leif Möller startet selskapet Bileko i 1973. Forretningsidéen var å selge avgass-systemer fordi det var de delene det var størst etterspørsel etter. Basen var et lite lokale sør i Stockholm. I starten kjørte de rundt i byen i en gammel Mercedes, og to timer etter at bensinstasjonene ringte inn bestillingen fikk de varene levert. Rask levering ble en suksess og på kort tid økte sortimentet med bremser, forstillinger, hjullager og andre reservedeler 

På midten av 80-tallet var det fremdeles en klar grense mellom detaljist- og grossistleddet. Ingemar og Leif bestemte seg for å utfordre systemet og ekspandere gjennom oppkjøp av butikk-kjeden Mekonomen som i 1987 hadde 17 butikker. Gjennom dette kjøpet fikk de tilgang til hele kjeden; fra produksjon, via grossist og detaljist og frem til sluttkunden.

I 1998 flyttet grossistlageret til et nybygg i Strängnäs.

I 1999 tok de steget inn i Norge og konseptet Mekonomen Bilverksted ble lansert i Sverige.

I 2006 fikk Mekonomen en ny hovedeier i Axel Johnson AB, som ervervet 29 % av kapital og stemmer fra gründerfamiliene.

Verkstedkjeden MekoPartner ble lansert i 2008.

Mekonomens reise fortsatte gjennom 2011, da moderselskapet Mekonomen Group ervervet bildelekjeden Sørensen og Balchen i Norge, og året etter ble MECA Skandinavia realisert. Samtidig tok Mekonomen Norden steget inn på det finske markedet.

I dag består det børsnoterte Mekonomen Group av de tre konsernvirksomhetene MECA Skandinavia – med virksomhet i Sverige, Norge og Danmark, Mekonomen Norden – med virksomhet i Sverige, Norge og Finland, samt Sørensen og Balchen – som driver virksomhet i Norge under varemerket BilXtra.

Samarbeidet mellom konsernets virksomheter skjer innen kjøp og logistikk. På markedet råder likevel full konkurranse. MECA, Mekonomen og BilXtra har alle tre sterke varemerker, tydelige konsepter og dessuten vilje til videre utvikling. Mekonomens varemerke er vesentlig styrket gjennom senere år, og med drøyt 200 butikker og ca. 1 100 tilknyttede verksteder via Mekonomen Bilverksted, MekoPartner og Speedy, er Mekonomen bransjens ledende aktør i Norden.


Kilder:

Mekonomen

Lommedalen Auto AS

Proff

LOMMEDALS-magasinet 2021

Camilla Johnsrud


 

Her holder Lommedalen Auto AS til. Bildet er tatt i 2020. Sett fra vest.
Kilde: Google Maps

 

Tilbake til startsiden