Tilbake til startsiden

Stabekk Tennisklubb

 

Se også detaljkart

Stabekk Tennisklubb ble stiftet i 1922 av gründerne Hugo Borgen og Einar Kihl. Det ble betalt 3000 kroner for tomt, og prosessen var i gang. Klubben har sitt anlegg i Nyveien 12 på Stabekk der de har en innendørsarena med fem baner og et uteanlegg med syv grusbaner.

Stabekk Tennisklubb fikk mange medlemmer fra Ballerud Lawn tennisklubb som ble stiftet i 1916 av gårdbruker Johs. Faale på Ballerud. Ballerud Lawn tennisklubb hevdet seg godt i konkurranser, men da Stabekk Tennisklubb ble stiftet, gikk alle medlemmene inn i denne klubben.

Klubben begynte i 2008, sammen med Jar Tennisklubb, å bygge en permanent hall med fem baner, garderober og klubblokale. Dette ble et av Norges største tennisanlegg. I 2009 fusjonerte Jar Tennisklubb med Stabekk Tennisklubb. Styret mente at navnet burde bli Bærum Tennisklubb, men det ekstraordinære årsmøtet vedtok at navnet på de sammenslåtte klubbene skulle være Stabekk Tennisklubb.

Stabekk vant NM for lag i 1979, og har gjennom årene hatt mange av landets beste spillere som medlemmer, deriblant Gunnar Sjøwall, Finn Søhol og Jon Erik Ross. Etter noen magre år bygget Stabekk opp en sterk junioravdeling.
Klubben samarbeider med tennislinjen på Norges Toppidrettsgymnas.

Klubben var i 2022 en av Norges største klubber med over 1000 medlemmer i alderen 2 til 90 år.

Klubben arrangerer årlig flere nasjonale og internasjonale turneringer.

I en periode tidlig på 1900-tallet lagde Stabekk Tennisklubb kabareter, som ble fremført i den gamle kinosalen på Stabekk. Hensikten var blant annet å få penger til å bygge nytt klubbhus. Her debuterte Jens Book-Jenssen som sanger.

 
Kilder:

Stabekk tennisklubb

Lokalhistoriewiki

Sars, Michael og Nordheim, Reidar. (1974). Stabekk, en historikk. Vestre Stabekk vel

Budstikka 14. mai 2022

 

 

Anlegget til Stabekk Tennisklubb 2016. Vi ser Stabekk videregående skole nede til høyre. Kilde: kart.1881