Bitten

 

 

 

Adressen er O.H. Bangsvei 17 (Gårdsnr. 11, Bruksnr. 370)

Bitten er en butikk som ligger i Høvik senter, og som har en lang historie.
De selger moteklær, vesker, sko, parfymeriartikler og interiør til hus og hytte.
Lokalene er på rundt 300 kvadratmeter.

Bitten er en familiebedrift som er drevet for og av kvinner. Margrethe Hauland og datteren Berit Wendelborg startet Bitten i 1934. Den gangen var Bitten et parfymeri, og butikken holdt til på Lysaker, senere på Fornebu Lufthavn.

Margrethe Hauland ga forretningen navnet Bitten etter sin datter Berit Wendelborg som ble kalt Bitteba. Det var Berit Wendelborg som hadde handelsbrev. 

I 1981 spurte Høyre-politikeren, stortingsmannen og senere stortingspresidenten Jo Benkow om Berit Wendelborg ville overta hans parfymeri på Høvik. Han hadde for øvrig også parfymeri på Bekkestua og på Stabekk. Resultatet ble en avtale om overtakelse. Samme året flyttet Bitten inn på Høvik (se bildet). I 1988 bygget de ut butikken med Cubus sine lokaler, og de fikk plass til å utvide sortimentet med klær, sko og vesker fra Mulberry. Butikken er en av forretningene i Norge som har ført Mulberry-vesker lengst.

Anne Wendelborg, datteren til Berit Wendelborg, drev forretningen på høvik i mange år. Døtrene Janecke Geelmuyden og Marthe Wendelborg har nå (2024) tatt over ansvaret, men det er lenge siden de begynte å jobbe i familiebedriften. Begge startet med litt arbeid i helger da de var 12 år gamle. Janecke ble heltidsansatt som 15-åring, Marthe da hun var 28 år.

Siden forretningen på Høvik ble utvidet i 1988, er det klær det går mest av.
Forretningen har mange lojale kunder som har vært kunder i lang tid og som kjenner familien godt.

Familien hadde også en butikk på Sandvika Storsenter i 15 år fra senteret startet opp. Der solgte de blant annet vesker. Nå har de kun forretningen på Høvik.


Kilder:

Butikkens hjemmeside

Budstikka 27. mars 2024

 

 

 

 

 

  

Bitten 2023. Sett fra nord, fra E18. Kilde: google.maps

 

 

 

 

 

Tilbake til startsiden