Snarøya Tennisklubb

 

Se også detaljkart

Snarøya Tennisklubb ligger ved Hundsund Grendesenter og har adresse Snarøyveien 91.
(Gårdsnr. 44, Bruksnr. 697)

Tennisen kom til området lenge før tennisklubben ble stiftet. På begynnelsen av 1920-talle ble det anlagt 6−8 private grusbaner av velstående familier som hadde sine sommerboliger her. Et spesielt flott anlegg ble bygget av oljeselskapet Shell på Langodden. Her var det klubbhus og to baner.

Snarøya Tennisklubb ble stiftet 3. mars 1971. Da tok Thor Hovland et initiativ og fikk med seg en liten gruppe entusiaster i arbeidet med å oppfylle en gammel drøm om å få en tennisklubb på Snarøya.
50 medlemmer garanterte for et lån på kr. 100 000, og Bærum kommune bidro med 135 000 kroner samt 9 dekar (mål) tomt. I 1973 ble tre baner åpnet, litt senere kom en bane til. En gammel tyskerbrakke fra andre verdenskrig (1940−1945) fungerte som klubbhus, uten dusj og toalett.

Noen spillere hadde erfaring fra andre klubber, mens de fleste var nybegynnere. Men trening ga resultater, og klubben fikk frem mange gode spillere. Den første var Bent Ove Pedersen, som i 1987 tok sin første av seks NM-titler i singel og ellers hadde mange internasjonale topplasseringer. Den mest kjente spilleren frem til omkring 2015 var nok Christian Ruud. I 1995 og 1997 var han ranket som nr. 39 i verden, noe som skyltes gode plasseringer i US Open, Australia Open, French Open og to deltagelser i OL. Senere har sønnen, Casper Ruud, vært langt fremme (se nedenfor).

I dag (2022) har klubben et moderne anlegg med mange baner. Se bildet. Klubben har samtidig satset på det sosiale, og har bidratt til et godt barne- og ungdomsmiljø i området. 

I 2021 fikk klubben kalsignal til å bygge en ni meter høy tennisboble. Klubben hadde allerede en eksisterende tennisboble som dekket tre baner (de tre grønne og blå banene nederst på bildet). Nå fikk de ytterligere to baner (de to øverste røde banene til høyre på bildet) de kunne bruke i vinterhalvåret. Naboer kjempet i to år for at boblen ikke skulle bygges.


Mer om Casper Ruud
Casper Ruud, født 1998, vokste opp på Snarøya.

Ruud er, med seieren i Argentina Open 2020, den første nordmannen som har vunnet en tittel på ATP-touren. Han er også (2022) den høyest rangerte norske tennisspilleren gjennom alle tider.

Casper Ruud ble i 2022 den andre nordmannen (etter Molla Bjurstedt) til å nå singlefinalen i en Grand Slam-turnering, da han tapte finalen i French Open mot Rafael Nadal.
Ruud nådde sin andre Grand Slam finale under US Open 2022. I finalen møtte han Carlos Alcaraz. Der måtte Ruud se seg slått i det som var en kamp om både turnerings-tittel og verdensener-tittel. Resultatet betydde at Ruud klatret til nummer 2 på verdensrankingen.
Han var rangert som nummer tre i november 2022.

Casper Ruud er (2022) en aggressiv grunnlinjespiller. Han er høyrehendt og har forehand som sitt viktigste våpen. Styrkene hans ligger i en meget bra serve på over 200 km/t og ekstremt tunge grunnslag med mye toppspinn. Ruud er sterkest på grusbaner, hvor han har nådd finalen i French Open og vunnet åtte av sine ni ATP-titler.

ATP-touren er den øverste serien i tennis for herrer, og arrangeres av Association of Tennis Professionals (ATP).


Kilder:

Snarøya Tennisklubb

Flere minner fra Snarøen : fortellinger fra Snarøya : Fornebu og omliggende øyene
Lokalhistorielaget ved Snarøya seniorsenter

Wikipedia

Store norske leksikon

Budstikka 11. februar 2021

 


 

 

 

 

 

Snarøya Tennisklubbs anlegg 2018. Vi ser banene til høyre. De tre nærmeste grå banene ligger i en hall om vinteren. Kilde: Google Maps
Snarøya Tennisklubb
Curlinghallen
Tilbake til startsiden