Tilbake til startsiden

Snarøya Curlinghall, Snarøen Curling Club, Stabekk Curlingklubb og Jar Curling

 

 

Se også detaljkart

Adressen er Langoddveien 6. (Gårdsnr. 44, Bruksnr. 506)

Snarøya Curlinghall er riksanlegg for curling i Norge. Behovet for en fast curlingarena i Asker eller Bærum var stort etter at den opprinnelige Askerhallen, som hadde fire curlingbaner, brant i 1972. Veteranen Josef Bjaanes var pådriver og finansmannen Kjell Ulrichsen finansiell garantist for den nye hallen på Snarøya. Den ble åpnet i november 1978 og hadde fire baner.

I 2006 ble hallen utvidet til å ha seks baner. Den drives av selskapet AS Curlingbaner, som eies av Norges Curlingforbund (som er majoritetsaksjonær) og av curlingklubbene i Bærum. Hallen har vært arena for en rekke NM og andre nasjonale og internasjonale turneringer. I tillegg til trening og konkurranser for klubber og forbund, benyttes hallen av skoler og til utleie.

Snarøya Curlinghall skriver på sin hjemmeside: Alle Norges landslag i curling trener på Snarøya. Også svenskene kommer hit for å trene. Lagene som har trent på Snarøya har både blitt verdensmestere og Olympiske mestere.

Snarøen Curling Club
Klubben ble stiftet i 1957. Hjemmebanen til klubben er Snarøya Curlinghall.

Klubben har hatt flere lag med stor suksess. Dordi Nordby har vunnet både VM og EM to ganger, og har sølv- og bronsemedalje i OL. Det ble satt publikumsrekord for curling da Dordi Nordbys lag vant VM i Canada i 1991 med ca. 17 800 tilskuere.
Snarøens herrer med Eigil Ramsfjell som skip har tre VM-titler og en EM-tittel. Ramsfjell var også skip på det norske laget som vant OL i Calgary i 1988, da curling var demonstrasjonsidrett (prøvegren). Det samme laget vant også OL-sølv under lekene i Vancouver 2010. I finalen ble de slått av Canada.
Oversikt over medaljer klubben har tatt finner du her.

Stabekk Curlingklubb
Stabekk Curlingklubb spiller (2022) i Snarøya Curlinghall. Klubben ble stiftet i 1956. Den arrangerte hvert år Kolsås Cup, som er en åpen turnering for alle. Siden 2006 har arrangementet måttet vike for et annet stort arrangement i klubben, nemlig NM for yngre juniorer.

Stabekk Curlingklubb ved Pål Trulsen, Lars Vågberg, Flemming Davanger og Bent Ånund Ramsfjell vant OL-gull i 2002. Laget har også to VM-bronse og et EM-gull.

Jar IL Curling
Jar curling trener på Snarøya og har 4 lag som deltar i Oslo og Akershus Curlingkrets divisjonsspill samt en aktiv seniorgruppe bestående av ca. 25 personer. Det var 48 aktive medlemmer ved utgangen av 2021. Klubbens divisjonsspill-lag har prestert bra og er i den øverste del av sine divisjoner. Klubben hadde et lag i NM for de som er over 50 og et lag i NM for de over 60.

Kilder:

Lokalhistoriewiki (Om Snarøya Curlinghall)

Lokalhistoriewiki (Om Stabekk Curlingklubb)

Snarøya Curlinghall

Stabekk Curlingklubb

Jar Isforum

Wikipedia (Om Snarøen Curling Club)

 

 

 

 

 

Snarøya Curlinghall 2016. Kilde: kart.1881.no

Snarøya Curlinghall
Inne i curlinghallen 2011. Foto: Kjell Hernes