Tilbake til startsiden

Hundsund bad og Bærumsvømmerne

 

Se også detaljkart

Adressen er Snarøyveien 81. (Gårdsnr. 41, Bruksnr. 477)

Hundsund Bad
hjemmesiden deres står blant annet følgende (2023): Hundsund Bad er en lys, åpen og trivelig svømmehall som ligger i et flott turterreng på Snarøya. Her er det svømmetrening for alle alderstrinn, babysvømming, svømmekurs, crawl for voksne, vann-aerobic og vannterapi. Vi har både 25-meters basseng og undervisningsbasseng.

Hundsund bad ble bygget i 2008 med Bærum kommune som oppdragsgiver. Driften av badet ble lagt ut på anbud, og tildelt Bassengdrift AS.  Alle aksjene i Bassengdrift AS eies av Bærumsvømmerne.  Vi er nå inne i vår fjerde periode, og har avtale om drift til 2026.

Bærumsvømmerne
klubbens hjemmeside står følgende (2023): Bærumsvømmerne ble stiftet 4.september 1969.
I dag er vi  en av Norges største svømmeklubber. Vi er også blant topp tre av Norges beste svømmeklubber de siste ti årene. Bærumsvømmerne satser offensivt både sportslig og organisasjonsmessig. Klubben drifter Hundsund Bad for Bærum kommune.

Det foreligger en årsmøtebeslutning på at Bærumsvømmerne er en Eliteklubb.
Norges Svømmeforbund (NSF) har kriterier/krav på klubber som definerer seg som eliteklubber. Bærumsvømmerne jobber aktivt for hele tiden å oppfylle disse krav og være en ledende klubb i Norge, fra svømmeopplæring til elitesatsing. Dette er en sterk motivasjon for de ansatte i klubben.

Vi trener i dag i Nadderudhallen, Berger svømmehall, Hundsund Bad og BIP-hallen (Bærum idrettspark svømmehall på Rud). Tilgang på bassengtid er en stor utfordring for klubben.

Hundsund grendesenter
Hundsund Bad er en del av Hundsund grendesenter (også kalt HUGS). Grendesenteret består (2023) av en barnehage, ungdomsskole, skolerestaurant, miljøverksted, svømmehall, flerbrukshall, helårs fotballbane, samt isbane i vinterhalvåret. Grendesenteret ble åpnet i august 2008. Se nederste bilde.


Kilder:

Hundsund Bad

Bærumsvømmerne

Hundsund grendesenter

 

 

 

 

 

Hundsund bad 2023. Sett fra øst. Kilde: Google Maps
Inne i svømmehallen. Kilde: hundsundbad.no
Hundsund grendesenter. Sett fra øst. Kilde: Google Earth
Ungdomsskole
Barnehage
Svømmehall
Flerbrukshall
Snarøyveien