Tilbake til startsiden


Adressen er Dønskiveien 43C. (Gårdsnr. 80, Bruksnr. 46)

Opplysningene nedenfor er henet fra klubbens hjemmeside 2019.
Mizuchi Karate Klubb
ble stiftet i august 1977 av Geir V. Henriksen. Treningen foregikk på diverse skoler inntil klubben fikk fast tilholdssted i lokaler på Bærums Verk i 1985 og siden på Dønski i 2011. Her er klubbfasilitetene for karate blant de beste i Europa.

Medlemmenes aldersspenn er fra 5 til 68 år. Mizuchi er den karateklubben med flest høyest graderte svartbelter og flest svartbelter i Norge. Den er også karateklubben med flest norgesmestere (395 NM-gull), flest kongepokalvinnere (25) og flest gull i nordisk mesterskap
(
33). Mizuchi har også, som eneste norske klubb, medaljer fra både EM og VM, junior og senior. De har hatt finalister i følgende stevner: Premier League, karatens World Cup, stevnene Dutch Open, Istanbul Open og German Open.

Historien bak navnet er at planeten Jupiter bruker 12 år på å gå rundt solen. I den gamle kinesiske og japanske tidsregningen hadde man et dyr for hvert av disse 12 årene. Det året klubben ble stiftet, var slangens år. Den gammeljapanske betegnelsen for slangens år var Mizuchi.

Stilarten som trenes i klubben er en tradisjonell Japansk stilart, Shito Ryu.
Klubben er organisert innenfor den verdensomspennende stilartsorganisasjonen
Inoue-Ha Shito-Ryu i Norges Kampsportsforbund i Norges Idrettsforbund. Klubben driver også med konkurransekarate.

Klubbens grunnlegger, Geir V. Henriksen, er hovedtrener og leder av Mizuchi Karateklubb. Han er Norges høyest graderte hovedinstruktør. Henriksen har gjennomgått forbundets trenerutdanning, og har hatt en rekke tillitsverv i krets og forbund siden 1976. Foruten meritter innen roing og ishockey/bandy har han NM-gull i kata individuelt, katalag, kumite individuelt og kumite lag, i alt 10 NM-gull.


Kilde:

Mizuchi Karate Klubb

 

Se også detaljkart
Karateklubben holder til i denne bygningen.
Sett fra nordvest.
Foto: Knut Erik Skarning

Mizuchi Karate Klubb