Tilbake til startsiden

Adressen er Høyrabben 4. (Gårdsnr. 47, Bruksnr. 4)

Emma Gjestehus åpnet 20. mai 1995.

hjemmesiden står følgende:
Emma Gjestehus drives av en hyggelig gjeng, og har tilrettelagte arbeidsplasser.
Emma Gjestehus har 16 rom fordelt på to plan. Det finnes enkelt- og dobbeltrom, samt rom tilpasset rullestolbrukere. Emma Gjestehus byr på en trivelig og lun atmosfære med fellesstue og kjøkken, samt en frodig hage med grønne plener og store bjørketrær.
Emma Gjestehus og Emma Kafé tilbyr til sammen 2 møterom og 3 grupperom. Emma Kafé leier ut Galleriet som ligger vegg i vegg med kafeen. Selve kafeen leies ut i ukedager utenom åpningstider. I underetasjen på Emma Gjestehus leies det ut et møterom med tilhørende pauserom og tre mindre grupperom.
Gjestehuset er også et sted man kan ha bryllup, konfirmasjon og andre arrangementer.

Historien bak Emma Gjestehus går helt tilbake til 1898 hvor fru Emma Hjorth startet Norges første pleiehjem for mennesker med utviklingshemming i Asker. I 1903 flyttet hun pleiehjemmet, som senere fikk navnet Emma Hjorths Hjem.

Emma Gjestehus er en del av Regionalt Aktivitetssenter (REGA) som i 1994 ble etablert som et arbeids-, fritids- og aktivitetssenter for mennesker med utviklingshemning i regionen. I dag består REGA av Emma Gjestehus, Emma Kafé, Emma Hjorth museum, Emma Sansehus og Emma Friskhus. REGA skulle tilfredsstille kravet til Emma Hjorth fra 1915 om at området alltid skulle brukes til utviklingshemmede. REGA har som mål å være et sted for alle, uansett funksjonsnivå. 


Kilder:

Emma Gjestehus

Budstikka 10. januar 1996

 

Se også detaljkart
Emma Gjestehus 2023. Sett fra nord. Kilde: Google Maps

Emma Gjestehus