Tilbake til startsiden

Adressen er Dr. Høsts vei 2 og 4. (Gårdsnr. 85, Bruksnr. 4)

Bunnpris Gjettum er en dagligvareforretning. Det har vært butikk på tomta siden 1926, da Sverre Maurits Johansen Haug startet kolonialforretning her. Forretningen, som hadde egne avdelinger for kjøtt og melk, ble på 1930-tallet overtatt av salmaker Johan Haug, med Sverre J. Haug som bestyrer. Lorentz Næss drev forretningen fra 1960-tallet og frem til 1978, da Per Otto Lunderby åpnet Asker og Bærums første Spar 800-butikk i lokalene. Bak etableringen, som var basert på et sveitsisk lavpriskonsept, sto den samme kjøpmannsgruppen som etablerte Erfahallen på Østerås Senter ti år tidligere.

Spar 800 ble kjøpt opp og innlemmet i Rimikjeden i 1987.
I forbindelse med avviklingen av
Rimikjeden i 2015 ble butikken på Gjettum en Bunnpris-forretning.

Bunnpris Gjettum har Post i butikk.

Mer om historien til Bunnpriskjeden.
firmaets nettsted står følgende (noe redigert):

"I nær 200 år har vi drevet forretning. Opprinnelsen til Bunnpris så dagens lys allerede i 1830.
Det hele startet med gründer Ivar K. Lykkes første handelsbedrift. Bedriften solgte kvern- og møllestein som ble fraktet med egne skip mellom Sør- og Østlandet. Betalingen var ofte landbruksprodukter som for eksempel smør. Dette ga Lykke en ny forretningsidé.
10 år senere åpnet Lykke en spesialforretning for fetevarer. Smør dominerte hyllene, og det sies at forretning var den første av sitt slag i Trondheim. Men salget var ikke begrenset til byen; det ble solgt kolonialvarer og flesk til Jämtland, og fra 1860 ble det også eksportert smør til England. Hylleutvalget utviklet seg til også å omfatte varer som kaffe, sukker og ost.

I 1981 åpnet vi vår første Bunnprisbutikk på Øya i Trondheim. Trond Lykke ledet virksomheten den gangen, og virksomheten er fortsatt en familiebedrift. Senere satt Christian Lykke, sjettegenerasjons kjøpmann, i førersetet for kjeden.

Med over 250 butikker, fra Rypefjord i nord til Søgne i sør, er vi kanskje ikke størst, men i nær 200 år har vi vært i vekst. Det tenker vi å fortsette med."


Se også Handel i Bærum


Kilder:

Lokalhistoriewiki

Bunnpris

Bunnpris Gjettum

Se også detaljkart
Bunnpris Gjettum 2020. Sett fra syd. Foto: Knut Erik Skarning

Bunnpris Gjettum

Spar Gjettum 1983. Sett fra syd. Kilde: Bærum bibliotek

Til venstre ser vi det gamle landhandleriet som lå på stedet før bygningen på bildene ovenfor kom. Bildet er tatt i 1937. Vi ser Dr. Høsts vei midt i bildet. Sett fra syd.
Kilde
: Asker og Bærum i Gamle og nye bilder