Tilbake til startsiden

G. Kjellman AS har adresse Brynsveien 134. (Gårdsnr. 89, Bruksnr. 61)

Ivar Kjellman, Kremmer`n, er et ikon på Kolsås.

Det var bestefaren, Gustav Kjellman, som startet butikken som da lå i Kristiania. G-en i firmanavnet står for Gulla som var Ivars mor. Forretningen ble flyttet til Kolsås i 1957. Ivar overtok butikken som 17-åring, sammen med sin mor. Butikken ble en krambod i ordets rette forstand, og med bare 52 kvadratmeter ble både vegger og tak benyttet til å presentere vareutvalget. Den gangen solgte de parfymeartikler, kjøkkenutstyr, malervarer og manufakturartikler. De skaffet alt kundene ville ha, og varene ble kjørt ut gratis to ganger i uken.

Senere har butikken vært en kombinasjon av fargehandel, fotoforretning og spesialforretning innen vinleggingsutstyr. Men det har alltid vært solgt mange ulike artikler, for eksempel modellbyggesett som ble meget populære.

Fotovirksomheten startet i 1976. I 2001 ble fotostudioet flyttet til Bærums Verk, men i 2017 ble det flyttet tilbake til Brynsveien 134. Her bruker fotografen Niels-Erik Kjellmann, sønnen til Ivar Kjellmann, uteområdene i nærmiljøet som kulisser. I butikken selges rammer og album.

For Kremmer'n var 8 timers dag et ukjent begrep. 11−12 timer var ikke uvanlig for han. Ivar likte ikke å ha ferie; da fikk han abstinensproblemer.

Men i 2018 var det slutt, etter 61 år i kramboden på Kolsås. Ivar har senere selvfølgelig bidratt i butikken noen dager i uken, han har alltid sagt at han ikke kunne tenke seg et liv uten butikken.

I 2020 hadde butikken et mindre areal, men man ble ekspedert av de samme hyggelige menneskene, og vareutvalget var fortsatt stort.

Kilder:

Lokalhistoriewiki

ISSUU BHV-STIKKA nr. 1 2016

Ivar Kjellman

Budstikka 14.mai 2018   

Budstikka 28.april 2018 

 

 

 

  

Over: Slik ser det ut inne i butikken i 2020.
Foto: Knut Erik Skarning

Til venstre: Tidligere solgte Kremmer`n også hjemmebrentapparater.
Foto: Ivar Kjellman
Se også detaljkart
Ivar Kjellman, Kremmer`n, utenfor butikken i 2020. Arbeidsfrakken er 60 år gammel!
Foto: Knut Erik Skarning

G. Kjellmann AS

I kjelleren har Ivars sønn, Niels-Erik Kjellmann, fotostudio.
Bildene er tatt i 2020.
Foto: Knut Erik Skarning
Slik ser det ut utenfor butikken til Ivar Kjellman i 2021. Foto: Knut Erik Skarning