Tilbake til startsiden

Adressen er Tyttebærstien 30. (Gårdsnr. 93, Bruksnr. 189)

Fritidshuset sto ferdig i 1973.  Bruken av huset var fra starten meget allsidig. Her var det vært juniorklubb, ungdomsklubb og en etterskoletidsordning. I Fritidshuset var det også private bursdagsselskaper. skoletreff med dans, og huset var øvingssted for heavyrockere og treningsarena for rullebrettutøvere.

Med Fritidshuset kom Rykkinntreffet. Det var åpent hus hver lørdag fra kl. 16 til kl. 23 med brusbar, diverse spill, stereoanlegg og sløydsal.

Erna Dyvesether var en kjent person på Fritidshuset. Hun sto i spissen for juniorklubben, ungdomsklubben og etterskoletidsordningen. Opp gjennom årene er det ikke få av barna på Rykkinn som hun har vært reservemor for. Hun holdt dørene åpne etter skoletid. Hun stilte alltid opp. På lørdager arrangerte hun "Knøttemoro".

Fritidshuset har hele tiden vært kommunalt drevet.

Mange rykkinnbeboere var, særlig i starten, negative til Fritidshuset. Blant annet så man at en del ungdom ikke slapp inn. De fleste ungdommer har imidlertid erfaringer fra huset som de kommer til å huske med glede.

I 2023 holdt Skattkammeret til i fritidshuset.
Skattkammeret drives av Kirkens Bymisjon. Her er det en utlånsentral som tilbyr utlån av fritidsutstyr for sommer- og vinteraktiviteter. Alt fra utstyr til snowboard, alpint, langrenn, slalåm og skøyter, til telt, fiskestenger, hengekøyer, sykler, soveposer, SUP (Stand-Up-Paddle, padlebrett), våtdrakter og fjellsko kan lånes. Tilbudet er gratis til alle barn og ungdom, i tillegg til voksne i deres nærhet.
Skattkammeret fremmer et miljøvennlig perspektiv ved å oppfordre til gjenbruk, og tar gjerne imot pent brukt utstyr.
Skattkammeret på Rykkinn tilbyr gratis kurs og aktiviteter gjennom hele året.  De ønsker å stimulere til aktivitet og mestring.


Kilder:

Hope, Svein Ola. (2015). Vårt Rykkinn. Berger og Rykkinn Vel

Hope, Svein Ola. (2000). Alt vel: glimt fra Berger og Rykkinn vels 75-årige historie. Berger og Rykkinn vel

Kirkens Bymisjon

 

 

 

  

Se også detaljkart
Et eldre bilde av Fritidshuset, trolig fra 1970-tallet.
Kilde: Hope, Svein Ola. (2000). Alt vel: glimt fra Berger og Rykkinn vels 75-årige historie. Berger og Rykkinn vel

Fritidshuset

Fritidshuset 2020. Sett fra nordvest. Foto: Knut Erik Skarning