Tilbake til startsiden

Bekkestua skole

Se også detaljkart

Bekkestua skole har adresse Falkeveien 14. Barneskolen og ungdomsskolen ligger på samme sted.

Skolen ble bygget som Bærums første ungdomsskole i 1967, men gjennomgikk en stor forvandling da den ble pusset opp skoleåret 2011 − 2012.

Realfag er blant satsningsområdene, og skolen har (2018) partnerskapsavtale med DNV GL (Det Norske Veritas (DNV) og Germanische Lloyd (GL)). Ett av samarbeidsområdene er et bilprosjekt på åttende trinn, hvor elevene designer motordrevne biler, bygger dem og kjører rally mot hverandre. På niende trinn er det et tilsvarende designprosjekt hvor elevene bygger husmodeller. I tillegg har skolen partnerskap med Institutt for Lærerutdanning og Skoleforskning (ILS) ved Universitetet i Oslo, og mottar hvert år flere studenter som har sin praksis på Bekkestua skole.

Trinnene på ungdomsskolen hadde i 2018 hver sin etasje av skolen, og hvert klasserom har, med få unntak, tilstøtende grupperom på halv klasseromsstørrelse. Alle klasserom er utstyrt med Smart Board og åpent trådløst nett er tilgjengelig. I vrimlearealene har elevene tilgang til bordtennisbord, airhockey, gitarer og spillkort. Bibliotek og kantine er åpen hver dag. Skolen har to datarom med stasjonære PC-er, i tillegg til flere klassesett bærbare til hvert trinn. I tredje etasje ligger et auditorium med plass til 60 personer, mens "Spansketrappen" i mellombygget har plass til rundt 250.

I 2007 startet prosjektet med den Internasjonale Solidaritetsklassen (IS-klassen). Det er i utgangspunktet en vanlig klasse, men elevene søker seg direkte til klassen, og forplikter seg til å arbeide for å tjene penger til et solidaritetsprosjekt. Pengene går til bygging av skoler i slummen i El Alto, like ved La Paz som er Bolivias hovedstad, og til en reise til Latin-Amerika for kulturutveksling med en vennskapsklasse i Ecuador, samt til åpning av skolen IS-klassen har finansiert. Skolen hadde i 2018 fortsatt solidaritetsklasse.

Bekkestua skole ha egen YouTube-kanal, hvor det jevnlig legges ut filmer fra skoleaktiviteter. Her kan man se det de har lagt ut: YouTube

Se også video fra befaring av ny skole (før innflytting 2021).

Det er vedtatt at Bekkestua skole skal bli en ti-parallell ungdomsskole, Norges største, med planlagt åpning høsten 2021.


Kilder:

Lokalhistoriewiki

bekkestua.skole.no

Bekkestua barneskole 2019. Sett fra syd. Foto: Knut Erik Skarning.
Bekkestua ungdomsskole 2019. Sett fra syd. Foto: Knut Erik Skarning.